Cristiano Ronaldo kan vara det Juventus behöver

juventus flagga

Det har nog inte undgått någon fotbollsfantast att under sommaren 2018 så gjordes det en flytt som skakade hela fotbollsvärlden. Den bästa fotbollsspelaren i världen, Cristiano Ronaldo, flyttar från Spaniens huvudstad och den bästa europeiska klubben Real Madrid till Turin i Italien för att ta sig an nästa utmaning i Juventus.

Denne femfaldige Ballon d’Or vinnaren ingick i en av sommarens största transfers och kostade Juventus ca en miljard kronor, vilket är en hisnande summa även i dagens fotboll. Men vad har han som mål i Juventus och den italienska ligan? Det självklara svaret är att han vill addera till sitt redan välfyllda troféskåp och även hjälpa dem bärga den eftertraktade Champions League-trofén.

En superb karriär med ett nästintill löjligt målsnitt

Om man kollar över Cristiano Ronaldos karriär så kan vi snabbt se varför han betraktas som den bästa fotbollsspelaren i världen. När han bröt ut i Sporting CP under 2002–2003 så hann han knappt göra mer än 30 framträdanden (och 5 mål) innan den legendariska tränaren Sir Alex Ferguson såg dennes potential och köpte över honom till det ikoniska laget Manchester United. Det var här Cristiano Ronaldo påbörjade sin resa mot världstoppen. Genom att kombinera sin snabbhet, bollskicklighet och styrka med sitt positionsspel och skott så växte han snabbt i allas ögon och vann både ligan (tre gånger totalt), skytteligan samt framröstades till den bästa spelaren i världen och i Premier League. Under 2003–2009 stod han för 292 framträdanden och 118 mål.

Genom att prestera på den nivån som han gjorde så blev han såld för en rekordsumma till Real Madrid där han spenderade nio år innan han nu förflyttade sig till Italien. Det var också i Real Madrid han verkligen satte sig själv på kartan som världens bästa spelare. Vad sägs om fyra Ballon d’Or? Eller att vara Real Madrids största målgörare genom alla tider? Under hans karriär i Real Madrid lyckades han lyfta La Liga-trofén två gånger och inhemska turneringen två gånger. Lägg också till att han var med och vann hela fyra(!) Champions League-troféer med Real Madrid, varav tre av dem kom på rad. När han nu flyttade till Italien och Juventus lämnade han med att ha gjort 438 framträdanden och hisnande 450 mål, vilket ger honom ett målsnitt på 1.03 under sin tid i huvudstadsklubben.

Juventus vill utmana i Champions League

Även om laget från Italien har varit och nosat på Champions League-titeln två gånger de senaste fem åren så har de alltid saknat det lilla extra. Det är just detta de hoppas Cristiano Ronaldo ska hjälpa dem med. Genom bara att ha superstjärnans närvaro och vinnarmentalitet så hoppas de att de ska kunna utmana vilket lag som helst. Även om karriären inte börjat så som många önskade sig (noll poäng på de tre inledande matcherna) så har man enkelt kunnat se fruktan i motståndarlaget genom att bara ha honom med i startuppställningen.

Ett ökat flöde hos spelbolagen

När det handlar om transfertider så ser vi också att marknaden inom casinobranschen skjuter i höjden. Många människor vill säga sig kunna förutse många övergångar och vill casha in innan många källor säger samma sak. Detta har gjort att folk som spelar på både Cristiano Ronaldo utifrån ett transfersynsätt har ökat enormt samt att man nu kan spela på att han ska bli skytteligavinnare i Italien eller vinnare med Juventus också är spelbart. Många spelbolag har därför satt in erbjudanden för spelare just av denna anledning. Självklart måste man kolla över de olika spelbolagen för vilket som passar bäst, men många håller samma nivå och odds gällande Cristiano Ronaldo. Så om du är intresserad av att hitta ett extra element av spänning när du kollar på din favoritspelare så finns det möjlighet att göra just detta hos de stora spelbolagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *